Hold et vågent øje

Hold et vågent øje de steder i hjemmet, hvor risikoen for skimmelsvamp er størstHold nøje øje med steder, hvor risikoen for skimmelsvamp er størst.

Risikoen for at få skimmelsvamp er ganske stor. Derfor bør du da også gøre en ekstra indsats for at forhindre det.

Første skridt er at sikre, at der ikke er for fugtigt i hjemmet. Fugt er nemlig en af betingelserne for skimmelsvamp.

Desuden er det en rigtig god ide, at holde et vågent øje de steder i hjemmet, hvor risikoen for skimmelsvamp er størst. Dermed kan du gribe ind, inden skimmelsvampen breder sig yderligere.

Her skal du holde øje

  • Lokaler med dårlig udluftning og høj luftfugtighed. F.eks. badeværelset, hvor særligt fuger ved bad, brusebad osv. angribes.
  • Lokaler med dårlig ventilation og ringe isolering, der tillige er fugtige. Her er der risiko for, at skimmelsvamp kan danne sig på vægge, og lofter samt bag møbler, skabe og reoler.
  • Skimmelsvamp kan også forekomme bag vægbeklædninger, f.eks. tapet. Ofte opdages skimmelsvamp i disse tilfælde først ved f.eks. ombygning, renovation eller tekniske undersøgelser. Løst eller bulet vægbeklædning kan dog indikere fugt og dermed øget risiko for skimmelsvamp.
  • Fugtige kældre, f.eks. fugt i kældervæg, og lofter.

Er du i tvivl om der er skimmelsvamp i din bolig eller virksomhed? Så bør du overveje at få foretaget en professionel skimmelsvamp undersøgelse (inkl. skimmelsvamp rådgivning) af vores eksperter. Læs mere om undersøgelsen for fugt og skimmelsvamp.

Call Now Button