Fugt og hvad så?

Fugt i et vindue kan hurtigt føre til vækst af skimmelsvamp

Konstaterer du fugt, eller har du tidligere døjet med fugt, har du også risiko for allerede at have eller få skimmelsvamp. Skimmelsvamp dannes nemlig i fugtige omgivelser.

Skimmelsvamp er, hvis det er synligt, ikke kun grimt at se på og, i nogle tilfælde, ildelugtende. Det kan også være særdeles skadeligt for dig og din families helbred.

Skimmelsvamp udsender nemlig sporer og andre micro-partikler, og kan således forårsage allergilignende tilstande, f.eks. løbende næse, øm hals, nyseanfald, hoste og hovedpine. I værste fald kan det sågar forårsage skader på indre organer som hjerne og nyrer. Hos nogle personer kan hudirritationer også være et symptom på, at der er skimmelsvamp.

Test det selv

Skimmelsvamp test

Hurtig og nem gør-det-selv skimmelsvamp-tester.

Derfor kan det være en rigtig god ide for at teste skimmelsvamp. F.eks. med en overfladetest som det nemme og enkle Pro-Clean testsæt, hvor du i løbet af ganske kort tid kan konstatere, om der skulle være skimmelsvamp på en væg eller lignende. Eller med en lufttest, hvor luftens indhold undersøges for spiringsdygtige skimmelsvampe.

Med en lufttest lader du sporerne i luften dale ned over en særlig gele (dyrkningsmedie) i en petriskål i en times tid. Herefter kan skimmelkolonierne vokse frem over et par dage, og resultatet kan bedømmes. Eller varianten, hvor du sender testskålen videre til et laboratorie for en grundig analyse af både omfang og svampetyper.

Vi kan hjælpe

Hvis du konstaterer skimmelsvamp, fortsat har mistanke eller blot ønsker hjælp til at få undersøgt boligen for skimmelsvamp, kan AG-SkimmelsvampTest selvfølgelig også hjælpe med produkter til skimmel-sanering. Eller en mere dybdegående undersøgelse, hvor vi hjælper med at finde eventuelle skimmelsvampe og fugtskader i boligen/bygningen samt giver gode råd og vejledninger til udbedringer.

Kontakt os gerne på tlf. 61 42 40 40 eller info@skimmelsvamptest.dk for uddybende oplysninger, rådgivning eller tilbud. Eller læs nærmere på www.SkimmelsvampTest.dk, hvor du også kan købe vores forskellige produkter og ydelser.