Plastickort hjælper mod skimmelsvamp

plastkort til check af fugt

AKB, København har uddelt de fikse indeklimakort til knap 9.000 husstande i deres afdelinger. Desuden uddeles kortene i kreditkortstørrelse til alle nye lejere i boligselskabets afdelinger.

Ved første øjekast ligner det et kreditkort. Men i stedet er det en fiks, lille måler, der kan hjælpe beboerne i boligselskabet AKB, Københavns afdelinger med at holde styr på indeklimaet.

Er luftfugtigheden for høj, eller temperaturen for høj eller lav, kan det skabe et dårligt indeklima. Og dermed give gode vækstbetingelser for eksempelvis skimmelsvamp.

Kortet, der blev udsendt i første halvår 2015 til knap 9.000 hustande i AKB, København, kan netop måle både temperatur og luftfugtighed. Tiltaget skal hjælpe afdelingernes beboere til at sikre et godt indeklima.

Det fikse indeklimakort kan via nogle farvekoder vise beboerne, at det er på tide at justere radiatorerne eller lufte ud. Kortet er ikke blot enkelt at anvende, men kan også nemt flyttes fra rum til rum, så indeklimaet kan tjekkes overalt i boligen.

AKB, København, der har udviklet kortet med inspiration fra Tyskland, fortæller, at kortet er blevet rigtig godt modtaget i deres københavnske afdelinger. Faktisk så godt, at andre af landets afdelinger nu overvejer tilsvarende tiltag.