Fugt- og skimmelundersøgelse

Har du mistanke om fugt eller skimmelsvamp i din bolig? Så kan vi hjælpe med at finde eventuelle fugtskader og skimmelsvamp-angreb hjemme hos dig. I forbindelse medundersøgelsen foretager vi også et skøn af omfanget, hvorfor/hvordan problemet er opstået og hvilke næste skridt, du bør tage.

Når vi er færdige med undersøgelsen, udfærdiger vi en simpel rapport*, du får tilsendt pr. e-mail. Du får typisk rapporten inden for 2-3 uger efter undersøgelsen. Priserne for en fugt- og skimmelsvampundersøgelse starter ved 2.450 kroner plus kørsel (se skemaet for vores kørselstakster).

Du kan bestille en undersøgelse, eller få yderligere oplysninger, ved at ringe til os på tlf. 61 42 40 40. Du er selvfølgelig også velkommen til at sende os en e-mail: info@skimmelsvamptest.dk.

Om fugt- og skimmelsvampundersøgelsen

Ved undersøgelser for fugt og skimmelsvamp foretager vi altid først en visuel gennemgang. Herefter tjekker vi normalt altid for fugt ved hjælp af elektronisk måleinstrument, så omfanget af fugtproblemet kan anslås. Hvis vi finder synlige tegn på mulig skimmelsvamp, foretager vi en indikatortest med en PRO-Clean test (inkluderet i prisen). PRO-Clean testen kan suppleres med den avancerede Mycometer-Surface test**, der ligeledes kan teste for skimmelsvamp på overflader, hvis det vurderes nødvendigt.

Konstaterer vi ved vores gennemgang og tests ikke skimmelsvamp, men der stadig er mistanke om vækst af skimmelsvamp, anbefaler vi at der undersøges for skjult skimmelsvamp. Det kan enten gøres med en Mycometer-Air lufttest eller en DNA-test, der begge kan undersøge mængden af svampesporer i luften i rummet. DNA-testen giver desuden et klart billede af skimmelsvamp-arter og mængder af hver enkelt art.

Både Mycometer-testene og DNA-testen er udvidede tests, der kræver efterfølgende analyse på laboratorium, og derfor går der normalt mindst 5 arbejdsdage, inden resultaterne er klar. De udvidede tests er IKKE inkluderet i standardundersøgelsen, så der tages ekstra betaling for denne type tests.

NB! Som udgangspunkt foretager vi IKKE destruktive undersøgelser. Det vil sige, at vi ikke borer huller, fjerner paneler osv.

Skadens omfang

Hvis vi konstaterer fugt eller skimmelsvamp, har vi normalt også et god bud på skadens omfang, hvorfor og mulige løsninger. Det er naturligvis inkluderet i prisen.

Viser det sig, at skaderne gemmer sig under gulvet, bag paneler eller lignende, kan det vise sig nødvendigt at blotlægge skimmelsvamp-angrebet, for at kunne fastslå det fulde omfang af skaderne. Det sker typisk ved at fjerne paneler, bryde gulvbrædder op osv.

I disse tilfælde giver vi et nyt tilbud på at fastslå skadernes omfang, og evt. udbedring af skaderne. AG-SkimmelsvampTest står ikke for udbedringen, men vi henviser naturligvis gerne, hvis du ønsker det.

Andre undersøgelser

Fugt- og skimmelsvampundersøgelserne kan også kombineres med andre typer undersøgelser. F.eks. for radon og formaldehyd. Radon er en kræftfremkaldende gasart, der siver op fra undergrunden og kan trænge ind i boligen, mens formaldehyd, der ligeledes er en kræftfremkaldende gasart, kan komme fra møbler, spånplader osv.. Gennemgangen tager mellem ca. ½ og 1½ time – alt efter hvor mange rum, der skal undersøges. Ring eller skriv til os for at høre nærmere.

Priser

Hvis du ønsker et enkelt rum undersøgt for fugt og skimmelsvamp, koster det 2.450 kroner plus kørsel (se skema). Prisen er naturligvis inkl. moms og undersøgelsen omfatter gennemgang af erfaren konsulent, fugtmålinger, evt. indikatortest for skimmelsvamp på overflader (PRO-Clean), gode råd og vejledning på stedet samt en simpel rapport.

Hvert efterfølgende rum koster 375 kroner inkl. moms, mens en helt bolig/virksomhed op til 200 m2 kan undersøges for 3.750 kroner inkl. moms. Undersøgelsen omfatter gennemgang af erfaren konsulent, fugtmålinger, evt. indikatortest for skimmelsvamp på overflader (PRO-Clean), gode råd og vejledning på stedet samt en simpel rapport.

Priser for kørsel

Kørsel_2016-3

Rapporter

*Simpel rapport. Vi giver altid en mundtlig forklaring på problemerne hos dig i forbindelse med selve undersøgelsen. Inden for typisk 2-3 uger efter undersøgelsen modtager du desuden en simpel rapport med resultaterne fra undersøgelsen og en kort vurdering af skaderne. Der vil også være en hurtig beskrivelse af hvilke næste skridt, du bør tage, hvis der er konstateret problemer med fugt og/eller skimmelsvamp.

Den simple rapport kan udvides med billeder samt en længere beskrivelse af problemer og løsninger. Det kan f.eks. være velegnet i forbindelse med forsikrings- og retssager. En udvidet rapport koster 500 kroner inkl. moms ekstra.

Vi kan også tilbyde

Hvis du ønsker tilbud på udbedring af eventuelle skader som følge af fugt og/eller skimmelsvamp, kan vi gratis indhente tilbud fra eksterne fagfolk. Vi har ganske naturligt et ganske godt overblik over markedet og fingeren på pulsen, så vi anbefaler kun fagfolk, der leverer kvalitetsarbejde og som har fair priser.

**Udvidet test for skimmelsvamp

En eller flere PRO-Clean indikatortests, hvis der er synlige tegn på skimmelsvamp, er inkluderet i basisprisen for vores undersøgelser. Hvis der behov, og kun efter aftale med dig, tager vi også prøver med en eller flere af de mere avancerede Mycometer-tests eller DNA-tests. Testene, der koster 785 kroner inkl. moms (2.400 kroner inkl. moms for DNA-test), pr. stk, analyseres efterfølgende på laboratorium og der udarbejdes særskilte rapporter med resultaterne. Det tager typisk fem hverdage at få analyseret denne type tests.

Ønskes en artsbestemmelse af svampeangrebet, f.eks. ved mistanke om ægte hussvamp, koster det 965 kroner inkl. moms. Denne type analyse tager normalt også fem hverdage.

Bestilling og betaling

Du kan bestille en undersøgelse ved at ringe til os på tlf. 61 42 40 40. Alternativt kan du sende en e-mail til info@skimmelsvamptest.dk. Når opgaven er udført, får du tilsendt en faktura. Herefter har du 8 dage til at indbetale via Dankort (du får medsendt et betalingslink), eller du kan overføre pengene direkte til vores bankkonto.

Du kan evt. læse mere om fortrydelsesret osv. Vilkår.