Sådan kan du undgå skimmelsvamp

Hæng tøj til tørre udenfor eller brug en tørretumbler med kondensvirkning eller aftræk til det friVores eksperters tips og tricks til at undgå skimmelsvamp.

I de fleste tilfælde kan skimmelsvamp undgås, hvis du holder indeklimaet tørt og sikrer, at der er god ventilation. Du kan holde luftfugtigheden nede i hjemmet ved at følge disse gode råd:

  • Sørg for at lufte godt ud: Lav gennemtræk i boligen 5-10 minutter flere gange dagligt. Du skal være ekstra omhyggelig med udluftningen på badeværelset og i køkkenet, når du har været i bad eller laver mad.
  • Sørg altid for at bruge emhætten, når du laver mad. Tjek at udsugning og aftræk virker som de skal.
  • Hæng tøj til tørre udenfor eller brug en tørretumbler med kondensvirkning eller aftræk til det fri.
  • Hold den samme temperatur i alle rum i hjemmet. Temperaturen må ikke være lavere end 18 grader.
  • Hvis der opstår vandskade, skal du sørge for, at skaden bliver udbedret hurtigst muligt. Kontakt os gerne for hjælp.
  • Hold friskluftsventiler i vinduesrammer og vægge åbne, og sørg for, at aftrækskanaler og udsugningsventiler fungerer og er rene. Alternativt kan et godt varmegenvindingsanlæg sikre regelmæssig udskiftning af luften – tilmed næsten uden varmetab. God ventilaton kan også hjælpe til at undgå eller mindske f.eks. fugt i kældervæg ge.

Er du i tvivl om der er skimmelsvamp i din bolig eller virksomhed? Så bør du overveje at få foretaget en professionel skimmelsvamp undersøgelse af vores eksperter.

Call Now Button