Udnyt solen til ventilation, opvarmning og køling

Med SolarVenti luftsolfangere kan du udnytte solens energi til at opvarme og ventilere boligenSolarVenti luftsolfangere kan du udnytte solens energi til at opvarme, affugte og ventilere boligen, men egner sig også til køling af boligens rum, når det bliver for varmt.

Behov for yderligere informationer eller hjælp til at vælge den rigtige model? Eller ønsker du besøg af vores konsulent for et uforpligtende tilbud på SolarVenti inkl. montering? Så kontakt os på tlf. 61 42 40 40 eller skriv til os på info@agx.dk.

SolarVenti er et soldrevet ventilationsanlæg (eller termisk luftsolfanger), der kan sende tør, varm luft ind i en bygning. Der er over 30 års erfaring bag løsningen, der på verdensplan har omkring 75.000 installationer.

Ved normal drift starter luftsolfangeren, så snart solen står op. Solens stråler, også i overskyet vejr, danner elektricitet i en solcelle, der så får ventilatoren til at køre.

Ventilatoren trækker så frisk luft ind gennem bagpladen. Luften bliver så opvarmet inde i luftsolfanger-panelet, inden den blæses ind i boligen. Da luften, der blæses ind, også er tør, fungerer anlægget altså også som en affugter.

Kan også køle

SolarVenti-panelerne fås i mange størrelser og former

SolarVenti-panelerne fås i mange størrelser og former.

Når det bliver for varmt indenfor, kan det være rart med køling i stedet. Det kan også klares med et SolarVenti-anlæg, da flertallet af modellerne kan udbygges med kølesæt, der indeholder en ekstra ventilator.

Den ekstra ventilator installeres så på boligens skyggeside (en nordvendt facade) og sluttes til kontrolpanel eller termostat inde i boligen. Det betyder, at det soldrevne ventilationsanlæg ved en given temperatur stopper og at ventilatoren på boligens skyggeside i stedet går i gang.

Da det nu er køligere luft, der blæses ind, reduceres indetemperaturen. Med andre ord, kan SolarVenti med en lille udbygning både varme og køle boligen, alt efter behov. Og den ekstra ventilator på boligens skyggeside, drives selvfølgelig også af solcellen i solfangerpanelet, så den ligeledes er gratis i drift.

Vi tilbyder flere forskellige SolarVenti-modeller. Alle modellerne kan fås med og uden montering.